Шенген віза. Як зробити і що треба.

07.07.2016

Шенген віза. Загальна інформація

Щоб відвідати країн шенген-зони , громадянам України, РБ, РФ наявність шенген-візи обов’язково.

Така віза дає право на перебування 90 днів на півроку, не важливо наскільки видається шенген-віза, у будь-якому разі перебування дев’яносто днів до півроку. Причому кількість заходів кордонів ніяким чином не обмежується. Важливе правило — перший в’їзд через країну, яка видала шенген-візу.

Шенген візи поділяються на категорії :

Туристичний шенген — відвідування країн в цілях туризму. Консульство вимагає заздалегідь спланований маршрут, бронь готелів на всьому слідуванні, підтвердження фінансової спроможності. Туристичні агентства роблять своїм клієнтам такі візи, під тури.

Бізнес шенген — запрошують партнера до співпраці. Наприклад, польський виробник хімії, зацікавлений у розширенні збуту і запрошує клієнтів з інших країн. У запрошенні вказують дані обох сторін, описуючи чим займається компанія і вказуючи що вони запрошують до себе, для ознайомлення з асортиментом товарів та підписувати договори. Також потрібні довідки з місця роботи, бронь готелю, рух коштів по рахунку.

Шенген по культурі, «тематична віза» — (спортивні заходи, ярмарки, культурні події). Запрошують учасників заходів. Всі довідки і тд — обов’язкові.

Закупівельний шенген — видають такі шенген-візи, жителям прикордонних районів. В Україні — Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська, Рівненська, Волинська, Вінницька, Хмельницька і Житомирська області. Перший етап — подається запрошення до співпраці від польської фірми, магазину, оптовика. Відкривають першу шенген-візу на 7 днів. За цей період виробляються закупівлі, обов’язково подати вдруге в консульство чеки, подається те ж саме запрошення (можна взяти нове) і друга шенген-віза відкривається на рік. В обох випадках треба платити 35 євро — візовий збір консульства.

Закупівельний шенген

Слід звернути увагу. Є агентства, які обіцяють зробити шенген-візу на 5 років і коштує це багато грошей. Може так воно і є, тільки треба уточнити все чітко, так як це дуже мала ймовірність. Раніше Словаччина відкривала візи на 3-5 років, мета — туризм, розвиток гірськолижних курортів і з часом припинила.

Короткий опис статті: шенген віза документи На нашому блозі ви знайдете інформацію за такими запитами — шенгенська віза, віза шенген, оформлення шенгенської візи,зробити візу шенген,шенген мультивіза,як шенгенська віза, віза шенген, оформлення шенгенської візи,зробити візу шенген,шенген мультивіза,як отримати візу,зробити візу,документи на візи,віза в польщу,отримання візи

Джерело: Шенген віза. Як зробити і що треба.

Також ви можете прочитати