Необхідні документи для оформлення Шенгенської візи, Посольство

04.07.2016

Необхідні документи для оформлення Шенгенської візи

Посольство веде прийом документів для отримання короткострокових (шенгенських) і довгострокових віз в Латвію для громадян Казахстану, Таджикистану, Киргизстану та громадян третіх країн, які постійно проживають і мають вид на проживання в Казахстані. Також Посольство Латвії уповноважена видавати короткострокові (шенгенські) візи в Королівство Швеції.

Документи на оформлення віз приймаються особисто від заявника або від довіреної особи у разі, якщо заявник з 14 листопада 2013р. здавав відбитки пальців у будь-якому Посольстві Шенгенської угоди в Казахстані і отримав візу.

NB! Всі документи приймаються не раніше 3 місяців до поїздки і тільки в оригіналі російською або англійською мовами. Документи, надіслані факсом, електронною та рекомендованою поштою Посольство не розглядає.

Термін розгляду документів до 15 днів (але не менше 7 робочих днів), а при необхідності до 60 днів.

Готові візи видаються в приймальне час і для отримання документів потрібно мати при собі посвідчення особи або довіреність на отримання документів.

Всі документи подаються в наступному порядку:

2.1 фотографія 3,5 х 4,5 (кольорова, на світлому фоні, глянсовий, голова на фотографії повинна займати 70-80 % всього зображення)

3. Паспорт. який повинен мати принаймні 2 вільні сторінки, дата його видачі не повинна перевищувати 10 років і термін дії якого закінчується не раніше ніж через 3 місяці після закінчення терміну дії запитуваної візи.

4.Копія паспорта заявника (сторінки з особистими даними і з шенгенськими візами).

5.Медична страховка (страховка повинна бути дійсна у всіх країнах Шенгену, як мінімум на 30000 Євро, без франшизи, в періоді часу терміну дії візи і плюс 15 днів!!!) і копія страхового поліса. У разі оформлення багаторазової візи, необхідно надати медичну страховку на першу поїздку.

6.Документи, що підтверджують мету поїздки :

Приватна поїздка, конференція, семінар, спортивне змагання, навчання і т. д – номер електронного запрошення, виданого Управлінням у Справах Громадянства і міграції Латвииили лист-запрошення на участь у конференції, семінарі, спортивному змаганні або вказує мету поїздки, або документ про зарахування в навчальний заклад, який вказує мету поїздки та період перебування.

! Спортсменам необхідно надати гарантійний лист про фінансування по перебуванню, і гарантування повернення команди!

Ділова, комерційна поїздка – номер електронного запрошення, виданого Управлінням у Справах Громадянства і міграції Латвииили оригінал запрошення листи.Для ділової поїздки потрібно наказ про відрядження, гарантійний лист від компанії-роботодавця з зазначенням, що компанія бере на себе всі витрати по відрядженню працівника.

Туристична поїздка, ярмарок, лікування і т. д. – номер електронного запрошення, виданого Управлінням у Справах Громадянства і міграції Латвииили лист-запрошення від приймаючої сторони (ваучер готелю з повною турпрограммой на період перебування)або квитки на ярмарок, мерояприятие (концерт),або офіційне підтвердження проходження лікувального курсу.

Якщо головна країна кінцевого проходження Швеція — оригінал запрошення для приватної поїздки на англійській мові, завірений шведським нотаріусом. Для ділової поїздки обов’язково потрібно оригінал запрошення англійською мовою від юридичної особи.

7. Копія квитків в обидва кінці.

8. Довідка з місця роботи із зазначенням посади, заробітної плати та стажу роботи або довідка з місця навчання.

9. Підтвердження фінансових коштів — виписка з банківського рахунку за останні 3 місяці; або копія лицьової сторони кредитної картки з банківською довідкою про наявність грошей на банківському картковому рахунку; (з розрахунку не менше 15 Євро на добу при гарантованому/оплаченому місці проживання; в інших випадках 45 Євро на кожен день перебування). Готівкові гроші не враховуються.

10. Адресна довідка або копія будинкової книги.

11. Документи про склад сім’ї (копії свідоцтва про укладення шлюбу та свідоцтва про народження дітей).

12. Бронь готелю або документ, що підтверджує місцепроживання (документ на оренду житла/власність). У запрошенні повинно бути зазначено адресу місця проживання.

13. Оригінал квитанцій про сплату державного мита. Розмір державного мита в розділі Оплата за розгляд документів для оформлення візи

NB! Звертаємо Вашу увагу на те, що у випадку відмови у видачі візи, державне мито не повертається.

Додаткові документи для неповнолітніх

1. Копія свідоцтва про народження перекладене і нотаріально завірений.

2. Нотаріально підтверджену згоду батьків на тимчасовий виїзд неповнолітньої дитини, якщо дитина подорожує з сторонніми особами.

3. Довідка з місця навчання.

Посольство залишає за собою право в окремих випадках вимагати додаткові документи.

Короткий опис статті: необхідні документи

Джерело: Необхідні документи для оформлення Шенгенської візи — Посольство Латвійської Республіки в Астані

Також ви можете прочитати