Гостьова віза на запрошення до Естонії: зразок заповнення та список

04.07.2016

Оформлення візи в Естонію на запрошення

Запрошення в Естонію необхідно тим особам, які планують відвідати цю державу по гостьовій або діловій візі. Запрошення являє собою лист, де вказуються основні дані про приймаючої сторони та іноземця, який бажає здійснити в’їзд до Естонії. Наявність запрошення дає деякі переваги в оформленні ділової або гостьової візи, і в першу чергу це стосується термінів оформлення.

Відомо, що Естонія є країною, яка входить в зону Шенгену, відповідно для її відвідин потрібно отримувати шенгенську візу, оформити яку в 2016 році досить складно. Тому маючи на руках лист-запрошення від естонської приймаючої сторони можна значно прискорити процес отримання візи.

Хто може становити запрошення

Важливо враховувати, що оформляти запрошення мають право не всі. Таким правом наділені лише громадяни Естонії та особи, які мають вид на проживання в цій країні. Займатися оформленням гостьового запрошення можуть друзі або родичі особи, яка бажає відвідати Естонію.

Також оформити лист-запрошення для отримання ділової візи можуть партнери по бізнесу або організатори різних заходів. Приймаючою стороною може виступати юридична і фізична особа.

Варто зауважити, що для оформлення запрошення у юридичної особи повинні бути в порядку всі статутні документи, інакше в отриманні естонської візи заявнику можуть відмовити.

Запрошення в Естонії не має стандартного зразка. Воно складається у вільній формі. Це означає, що запрошуюча особа має право записувати в запрошенні листі ті дані, які вважає потрібними. Але, незважаючи на те, що не існує певного зразка складання, запрошення в обов’язковому порядку повинна бути така інформація, як:

  1. Прізвище, ім’я та по батькові приймаючої сторони.
  2. Фактична адреса проживання громадянина Естонської Республіки. Якщо фактична адреса відрізняється від місця реєстрації, то потрібно вказати дві адреси. Це робиться для того, щоб співробітники консульського відділу надалі мали можливість зв’язатися з приймаючою стороною в разі виникнення будь-яких проблем.
  3. Місце офіційного працевлаштування приймаючої особи. Варто зауважити, що приймаюча сторона найчастіше покладає на себе всі витрати, пов’язані з поїздкою в Естонію, тому непрацевлаштованому людині буде складно довести своє фінансове забезпечення. Необхідно детально вказати назву, адресу організації, підприємства, де здійснює свою трудову діяльність приймаюча особа, контактні телефони та займану посаду.
  4. Прізвище, ім’я та по батькові запрошеного іноземця, який молиться на отримання естонської візи.
  5. Країна, в якій проживає заявник на візу. Місто та фактична адреса проживання вказувати не обов’язково.
  6. Дані паспорта, за яким передбачається здійснення поїздки в Естонію. Але уточнення даних внутрішнього паспорта не буде зайвим.
  7. Можливий термін перебування на території Естонської Республіки. Детально вказати дату в’їзду і виїзду. Якщо у заявника на момент оформлення запрошення листи вже є квитки в Естонію, то дату приїзду краще написати за ним.
  8. Мета поїздки. Метою візиту може виступати відвідування родичів, ділові переговори, участь у конференціях і т. п. При вказівці мети поїздки, потрібно детально уточнити ступінь спорідненості з особливою, яка займається оформленням запрошення в Естонію.

Для того щоб проблем з оформленням естонської візи не виникло, приймаючої особи краще вказати, що всі витрати, пов’язані з поїздкою покладаються на неї. Якщо вказати, що заявник сам припускає все оплачувати, то співробітники консульського відділу можуть зажадати довідку про доходи, що підтверджує достатнє фінансове становище.

Після написання запрошення листи у вільній формі, громадянин Естонії або особа, яка прибуває на територію цієї країни на легальних підставах, повинна поставити дату, місце заповнення та особистий розпис.

Зразок написання запрошення листа:

В Посольство Естонської Республіки

у Москві 21.01.2016

ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ

Я, Петрова Ірина Миколаївна, 23.01. 1990 року народження, прошу надати в терміновому порядку спрощеного законодавства Естонської Республіки багаторазову візу на один місяць Іванової Марії Аркадіївні, 15.03.1967 року народження, паспорт громадянина Російської Федерації № 345678.

Ця людина прибуває в Естонію в мою сім’ю в гості.

Гість прибуває в Естонську Республіку 02.11.2016 р. В Естонії під час перебування гість буде знаходитися за адресою р. Таллінн вул. Леніна 14.

З повагою,

Петрова Ірина Миколаївна

Паспортні дані: 12345678

IK — 12345678910122

Адреса: Естонія, вул. Леніна 14.

Тел. +71234567890

email _____________________

12.01.2016. Таллін

Підпис

Оформлення запрошення

Для оформлення естонської візи на підставі запрошення недостатньо написати лист-запрошення, його ще потрібно завірити належним чином. Для цього приймаюча сторона повинна відправитися з вже складеної папером в Міністерство Закордонних Справ.

В організації лист перевіряється і засвідчується. Також у міністерстві можуть вимагати принести додаткові документи, які додаються до запрошення.

Додатковими документами можуть служити:

  1. Довідка, яка свідчить про розмір заробітної плати приймаючої особи.
  2. Ксерокопія внутрішнього паспорта громадянина Естонії. Якщо запрошення становить не резидент цієї держави, то додається ксерокопія виду на проживання.
  3. Документ, що підтверджує спорідненість з іноземним гостем.
  4. Документи, що підтверджують наявність власного майна. Цей документ надається лише у тому разі, коли приймаюча сторона погоджується заявнику на естонську візу надати житло на час його перебування в цій країні.

Важливо: якщо заявник на візу не є запрошуючої особи родичем, приносити ніякі документи не потрібно. Просто в Міністерстві Закордонних справ громадянин Естонії повинен в усній формі розповісти як він познайомився із запрошеною особою і як довго триває це знайомство.

Після того, як запрошення з додатковими документами затверджується співробітниками Мзс, пригласительному листа присвоюється унікальний ідентифікаційний номер. Цей номер співробітники заносять у базу даних. Запрошення не варто висилати для надання в консульському відділі, заявнику достатньо буде вписати у візовій анкеті його номер.

Наявність запрошення від естонської сторони приносить чималу перевагу заявнику, який бажає оформити візу в цю країну. Важливо пам’ятати, що володарі гостьової візи не мають права працевлаштовуватися на території Естонії. Для працевлаштування потрібно оформляти робочу візу, яка вимагає зовсім іншого пакету документів і запрошення з іншими даними.

Складати лист-запрошення краще естонською мовою. Можна скласти і англійською, але тоді знадобиться нотаріально завірений переклад.

Короткий опис статті: естонська віза документи Як можна отримати гостьову візу в Естонію. Зразок заповнення запрошення у вільній формі. Список інших необхідних документів.

Джерело: Гостьова віза на запрошення до Естонії: зразок заповнення та список документів

Також ви можете прочитати