Документи, необхідні для отримання візи, Посольство Латвійської

29.06.2016

Документи, необхідні для отримання візи

Починаючи з 1 лютого 2013 року для оформлення віз міжнародним вантажоперевізникам потрібно лист від Латвійської компанії

ДОКУМЕНТИ, що ПІДТВЕРДЖУЮТЬ МЕТУ ПОЇЗДКИ

У разі необхідності консульська посадова особа може попросити надати додаткові документи

повинна бути повністю заповнена, роздрукована і власноручно підписана особою, запитувачем візу. Анкета заповнюється на кожну особу, що направляється у країни Шенгену. Анкету неповнолітнього до 18 років підписують батьки або особи, які мають батьківськими (опікунськими) правами.

ПАСПОРТ і копія другої і третьої сторінок.

Паспорт повинен бути:

  • виданий не більш ніж 10 років тому,
  • дійсний три місяця після закінчення планованої поїздки і
  • мати не менше двох чистих сторінок, призначених для вклеювання візи.

Для кожного виїжджаючого 2 кольорові фотографії на білому фоні розміром 35 на 45 мм (так само для дітей будь-якого віку), на глянцевому папері, зроблені не більше 6 місяців назад, голова на фотографії повинна займати 70 — 80 % всього зображення.

ПОЛІС МЕДИЧНОГО СТРАХУВАННЯ. чинний на території Шенгенських країн.

Для отримання Шенгенської візи необхідний поліс медичного страхування, дійсний на території Шенгенських країн і має мінімальне покриття 30 000 Євро. Термін дії поліса буде враховуватися при видачі візи. При оформленні багаторазової візи, поліс медичного страхування може бути надана на перше відвідування Шенгенської території. Приймаються страхові поліси, видані страховими компаніями Європейської угоди і Європейської економічної зони або акредитованими узбецькими страховими компаніями (СПИСОК АКРЕДИТОВАНИХ СТРАХОВИХ КОМПАНІЙ ). Термін дії візи може включати 15 додаткових днів за наявності відповідного страхового поліса.

ДОКУМЕНТИ, що ПІДТВЕРДЖУЮТЬ НАЯВНІСТЬ ФІНАНСОВИХ ЗАСОБІВ на період перебування в країнах Шенгенської угоди.

У випадку, якщо запрошуюча сторона не покриває витрати, пов’язані з перебуванням на території Шенгенських країн, необхідно довести наявність достатніх прожиткових коштів для перебування у всіх країнах Шенгенської угоди, які особа планує відвідати і для повернення в країну проживання:

  • довідка з банку про наявність коштів на рахунку і про наявність платіжної картки, яка дозволить користуватися цими засобами, перебуваючи за кордоном; а також виписка з банківського рахунку про рух коштів за останні 3 місяці, або
  • дорожні чеки не менше 14 євро в день + достатні фінансові кошти для оплати місця проживання (всього 70 доларів США на добу),
  • у випадку, якщо компанія бере на себе всі витрати по відрядженню працівника, необхідно гарантійний лист від компанії — роботодавця (на русскои або англійською мовою).

ПІДТВЕРДЖЕННЯ ТРУДОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

  • для працевлаштованих: довідка з місця роботи на офіційному бланку (оригінал) із зазначенням посади, стажу та заробітної плати (на русскои або англійською мовою) і трудова книжка (оригінал), посвідчення про відрядження від роботодавця або підтвердження роботодавця про надання відпустки
  • для приватних підприємців: документи про реєстрацію фірми: реєстрація в хокимияте, ліцензія
  • для пенсіонерів: пенсійне посвідчення з ксерокопією
  • для школярів і студентів: учнівський квиток, залікова книжка та студентський квиток з ксерокопіями

ПРОЇЗНІ КВИТКИ ТУДИ І НАЗАД АБО РЕЗЕРВАЦІЇ КВИТКІВ

Стягується в ЄВРО і лише готівкою. У разі відмови у видачі візи поверненню не підлягає. Державне мито справляється за дітей, починаючи з 6 років.

Неповнолітні діти, які подорожують без супроводу батьків, повинні мати нотаріально завірений дозвіл від обох батьків (на русскои або англійською мовою), в якому зазначено, хто в країнах Шенгенської угоди несе відповідальність за неповнолітнього, а так само повинен мати свій закордонний паспорт.

Якщо неповнолітній виїжджає без супроводу, йому необхідно нотаріально завірений дозвіл від обох батьків для самостійного перетину кордону, дійсне до країнах Шенгенської угоди (на русскои або англійською мовою).

Якщо неповнолітній виїжджає в супровід одного з батьків необхідно мати нотаріально завірений дозвіл від другого батьків, дійсне до країнах Шенгенської угоди (на русскои або англійською мовою).

При відсутності другого з батьків, надається:

  • рішення суду про опікунство,
  • довідка від сирітського суду про опікунство
  • у випадку смерті другого з батьків – свідоцтво про його смерть.

Короткий опис статті: документи необхідні для візи

Джерело: Документи, необхідні для отримання візи — Посольство Латвійської Республіки в Ташкенті

Також ви можете прочитати