• Різне

    Документи для оформлення візи у Францію для громадян Росії, Наталі

    30.06.2016

    Документи для оформлення візи у Францію для громадян Росії

    Звертаємо Вашу увагу на те, що Генеральне Консульство Франції в Москві дуже ретельно перевіряє дані туристів, тому всі зібрані дані та документи повинні бути точними і достовірними.

    1. Діючий закордонний паспорт

    Вимоги до закордонного паспорту:

    — паспорт повинен бути виданий не більш як 10 років тому;

    — паспорт повинен бути дійсним на термін не менше 90 днів (3 місяці) з моменту закінчення поїздки;

    — закордонний паспорт заявника повинен містити щонайменше 2 чисті сторінки (+ 2 сторінки на дитини, вписаного в паспорт)

    Якщо заявник їде у Францію і Заморські Департаменти Франції (DOM), то має бути мінімум 4 чистих сторінок (1 віза в Шенген + 1 віза DOM + 2 сторінки). Паспорти, які містять недостатню кількість чистих сторінок, визнаються такими, що відповідають вимогам Консульства Франції в Москві.

    — паспорт повинен бути правильно оформлений та завірений печаткою органу, що видав паспорт (заповнені графи місце і дата народження, громадянство, дата видачі і термін закінчення дії паспорта з обов’язковим підписом його власника). Всі виправлення повинні бути завірені органом, який видав паспорт.

    — при зміні прізвища, наприклад для жінок при вступі в шлюб, протягом 3-х місяців необхідно поміняти всі документи в тому числі закордонний паспорт, з урахуванням нового прізвища. В іншому випадку документи на візу не приймаються.

    — інформація про дітей, вписаних в паспорт, має бути засвідчена печаткою органу, що видав паспорт.

    З 22.03. 2009р. згідно з Наказом МВС Росії від 12 лютого 2009 року №128. фотографія на дитину СТРОГО обов’язкова, незалежно від віку.

    При подачі документів з діючою шенгенською візою (але недостатньою за терміном дії для перебування у Франції) в комплект документів туриста необхідно докласти лист заявника (англійською мовою) з проханням анулювати дану діючу візу.

    Заявники, які мають діючою шенгенською візою будь-якої країни в анульоване паспорті, при наявності діючого паспорти, можуть в’їжджати у Францію будь-яким видом транспорту (включаючи авіарейси з пересадками).

  • Копія першої сторінки закордонного паспорта з фотографією (+ сторінку з даними на дітей, якщо вони вписані в цей паспорт, за умови, що діти їдуть в тур)

    Для дітей до 6 років та для інвалідів 1-2 групи необхідно надавати по 2 копії першої сторінки закордонного паспорта.

  • 2 кольорові фотографії (оригінали) 3,5 x 4,5 см (в тому числі на вписаних в паспорт дітей — за умови, що діти їдуть в тур)

    Фото заявників має бути виконано на фотопапері. Надання документів з фотографією, роздрукованого на звичайному папері, є невідповідністю вимогам консульства Франції.

    Увага: фотографії заявників, які не відповідають вимогам консульства Франції, не приймаються!

    Фон фотографії повинен бути однорідним, світлим (світло-блакитний, світло-сірий, білий). Синій фон фотографії категорично заборонений!

    Вимоги до фотографій

  • Копії сторінок російського паспорта з відмітками (тобто з якою-небудь інформацією). Ксерокопію чистих сторінок паспорта надавати не потрібно.

    Усі ксерокопії необхідно надавати з розрахунку по чотири розвороту сторінок паспорта на 1 аркуш формату А 4, 2 розвороту на кожну сторінку.

    Для Візового Центру Франції в Хабаровську необхідні копії всіх сторінок російського паспорта.

  • При наявності анульованих (раніше діючих) паспортів турист може надати оригінали попередніх закордонних паспортів, містили візи або надати копію 1-ої сторінки анульованого закордонного паспорта та копії сторінок з шенгенськими візами, виданими за останні 3 роки. Копії повинні бути хорошої якості.
  • При наявності 2-го діючого закордонного паспорта (а також дипломатичного або паспорта моряка) необхідно обов’язково надати його оригінал і ксерокопії всіх сторінок (формат А4) разом з основним пакетом документів. Недотримання цієї вимоги призведе до відмови у візі.

    Усі ксерокопії необхідно надавати з розрахунку по чотири розвороту сторінок паспорта на 1 аркуш формату А 4, 2 розвороту на кожну сторінку.

  • Анкета, заповнювана в режимі он-лайн. де необхідно в обов’язковому порядку вказувати наступні дані на туристів:

    — посада (вибрати з варіантів) і посада за довідкою з місця роботи(точне відтворення посади з перекладом на англійську мову (лише англійські слова, не латиниця), для учнів pupil, student);

    — повні дані навчальних закладів неповнолітніх осіб;

    — код міста і не менше двох контактних телефонів;

    — в анкеті необхідно зазначати фактичну адресу проживання. якщо він відрізняється від офіційного місця реєстрації!

    — при наявності шенгенських віз за останні три роки необхідно внести дані саме по зоні Шенгену і не допускати внесення сторонніх країн;

    Правила заповнення анкети в режимі он-лайн або по АСУ

  • Заява про видачу візи (Анкета)

    Зразок заповнення заяви про видачу візи (анкета). (1 Сторінка. Сторінка 2 )

    Необхідно надати обов’язково повністю заповнену анкету (анкету слід заповнювати розбірливо, акуратно, без помарок і виправлень) на туриста з особистим підписом, яка повинна бути ідентична підпис в закордонному паспорті.

    Необхідно роздрукувати анкету на одному аркуші формату А4 з двох сторін, з особистим підписом клієнта в 4 місцях (у пункті 37 обов’язково!).

    Зразок проставлення підпису

    Якщо діти теж їдуть у тур, то на кожного дитини повинна бути заповнена і роздрукована окрема анкета, навіть у тому випадку, коли дані дитини вписані в паспорт батьків. За неповнолітньої дитини розписуються обоє батьків або один з батьків. Підпис також повинна бути в 4 місцях: у пункті 37 і на останній сторінці внизу анкети.

    Для візового центру Франції в Хабаровську: заява – анкета, заповнена та підписана заявником (3 підпису, ідентичні підписи у паспорті) в одному примірнику (порожні анкети з підписами від туристів не потрібні).

  • Опитувальний лист. Необхідно повністю заповнити опитувальний лист, туристи підписуються особисто. За неповнолітньої дитини розписуються обоє батьків.

    Зразок заповнення опитувального листа .

  • Довідка з місця роботи (оригінал). із зазначенням адреси/телефону/посади/заробітної плати/імені відповідальної особи, яка підписала довідку. Розмір окладу не менше 20 000 руб/міс. Довідка оформлюється на фірмовому бланку підприємства. Припустимо надання довідки за формою 2НДФЛ. (Довідка з місця роботи на бланку підприємства більш краща!)

    Зразок довідки з місця роботи

    Увага:

    У разі, якщо адреса компанії, зазначений на довідці, відрізняється фактичного, то необхідно додатково прописати в довідці даний фактична адреса;

    у разі роботи у філіях великих компаній, які мають адресу в іншому місті, відрізняється від міста проживання клієнта, також необхідно прописати в довідці, що зайнятість клієнта здійснюється у філії компанії із зазначенням фактичної адреси роботи.

    Примітки:

    * Якщо заявники на візу, що працюють в одній фірмі на посаді керівників, є подружжям, довідка з місця роботи повинна бути підписана додатково третьою особою, яка має право підпису (н-р, гол. бухгалтером; туристи подорожують разом не можуть підписувати один одному довідки)

    * У випадку, якщо турист сам підписує собі довідку з місця роботи, то він зобов’язаний надати наступні документи: приватний/індивідуальний підприємець — свідоцтво про спрощену систему оподаткування; при оформленому «ТОВ» — копія наказу про вступ на посаду Ген. Директора, якщо за сумісництвом клієнт є і гол. бухгалтером, то необхідно додати копію наказу про призначення або про вступ на посаду гол. бухгалтера.

    До довідки з місця роботи необхідно прикласти оригінал одного з нижчеперелічених фінансових документів:

    — Виписка з основного банківського рахунку;

    — Виписка з ощадного рахунку;

    — Виписка з рахунку міжнародної кредитної картки.

    Зазначені фінансові документи є додатковими, але їх вкрай бажано. (Але для індивідуальних підприємців необхідно обов’язково надавати оригінал виписки/довідки з банківського рахунку!)

    При прийомі фінансових документів від заявників з наданням виписки з банківського рахунку або з ощадного рахунку необхідно приховати останні 4 цифри рахунку. При наданні виписки по кредитній карті — останні цифри номера карти. Це персональні дані про заявника.

    Виписки з банків та їх філій (особливо варто звернути увагу на виписки з філій Ощадбанку) обов’язково повинні містити адресу та контактний номер телефону та всі необхідні банківські реквізити. Відсутність даної інформації є невідповідністю вимогам Консульства Франції.

    У тому випадку, якщо в довідці / виписці не вказані дані і реквізити, то необхідно щоб на довідці була проставлена прямокутна печатка банку, що містить всі дані і реквізити.

    Відсутність даної інформації, реквізитів чи прямокутної друку з банківськими реквізитами є невідповідністю вимогам Консульства Франції.

    Готівкові гроші, копії кредитних карт, чеки з банкоматів, довідки про обмін валюти і дорожні чеки не приймаються!

  • Копія свідоцтва про укладення шлюбу, якщо у подружжя різні прізвища.
  • Довіреність на одержання. Кожен турист повинен обов’язково заповнити дану довіреність у пункті «Особисті дані довірителя». У разі подання за неповнолітнього довіреність у цьому пункті заповнюється і підписується батьків або офіційним опікуном. До довіреності на отримання турист зобов’язаний додати копію лицьової сторінки свого РФ паспорта і копію сторінки з пропискою, а для неповнолітніх дітей обов’язково прикладати копію свідоцтва про народження.

    Для індивідуальних підприємців необхідно надати:

    — свідоцтво про постановку на облік в податковій службі;

    — свідоцтво про внесення в єдиний державний реєстр індивідуальних підприємців та один або декілька з перерахованих нижче документів:

    — копія податкової декларації, завірена податковим органом за останній звітний період;

    або

    — оригінал довідки/виписки з банку з рахунку ІП або особистого рахунку

    Додатково: якщо індивідуальний підприємець є спонсором, необхідно надати також довідку з місця роботи, де буде зазначено розмір доходу, достатній для спонсорування їм осіб та/або виписку з банківського рахунку.

    Для осіб, які працюють у індивідуальних підприємців. необхідно надати:

    Для повнолітніх непрацюючих громадян, домогосподарок:

    — Оригінал одного з перерахованих фінансових документів:

    — Виписка з основного банківського рахунку;

    — Виписка з ощадного рахунку;

    — Виписка з рахунку міжнародної кредитної картки.

    — Спонсорський лист + копія 1-ї сторінки внутрішнього паспорта спонсора + довідка з місця роботи спонсора + ксерокопія документа, що підтверджує спорідненість.

    Для пенсіонерів:

    — копія пенсійного посвідчення

    — виписка з банківського рахунку (мінімум 40 000руб), або можливо надати спонсорську лист + копія 1-ої сторінки внутрішнього паспорта спонсора + з правка з місця роботи спонсора + ксерокопія документа, що підтверджує спорідненість.

    Якщо заробітна плата менше 20 000руб. необхідно надати в обов’язковому порядку виписку з банківського рахунку від 25 000руб. чи спонсорський лист, з обов’язковим доданням копії 1-ї сторінки внутрішнього паспорта спонсора та довідкою з місця роботи спонсора не менше 35 000руб.

    Для підтвердження фінансового забезпечення надання спонсорського листа можливо лише від найближчих родичів по вертикальній лінії. Цивільні дружини, у тому числі при наявності спільних дітей, не можуть виступати спонсорами один одного.

    Спонсорами можуть виступати тільки найближчі родичі по вертикальній лінії, (можуть виступати чоловік — дружині, дружина — чоловікові, батьки — дитині, не можуть виступати: брат – сестра, цивільний чоловік — цивільній дружині і навпаки).

    Якщо турист і спонсор мають різні прізвища, потрібно додати копії всіх документів, що підтверджують зміну прізвища. Необхідно обов’язково надати копію документа, що підтверджує спорідненість зі спонсором.

    Для громадян РФ, які мають 1-2 групи інвалідності:

    нотаріально завірена копія довідки про інвалідність + копія пенсійного посвідчення про інвалідність, або копія довідки МСЕК (Необхідно надавати 2 копії довідки МСЕК). На підставі цієї довідки Консульство Франції в Москві буде виносити рішення про зняття з клієнта суми консульського і сервісного зборів, що зменшить вартість візи .

    Документи для неповнолітніх осіб (учнів, студентів):

    — Довідка з місця навчання / ксерокопія студентського квитка.

    — Спонсорський лист + копія 1-ої сторінки внутрішнього паспорта спонсора + довідка з місця роботи спонсора + ксерокопія документа, що підтверджує спорідненість.

    — 2 копії свідоцтва про народження (ксерокопія з оригіналу, нотаріально завіряти не треба!)

    — Якщо у свідоцтві про народження дитини у батьків різні прізвища, то обов’язково потрібно надати копію свідоцтва про шлюб або копію свідоцтва про встановлення батьківства, якщо батьки дитини не зареєстровані в шлюбі для посвідчення батьківського права.

    — Копія нотаріально завіреного дозволу на виїзд дитини в країни Шенгенської угоди, дійсна на весь час поїздки, і підписана не раніше, ніж за 3 місяці до дня подання.

    У випадку, якщо дитина їде з батьками вже мають візи, необхідно надати копії віз і лицьові сторінок закордонних паспортів батьків.

    При дотриманні основних правил оформлення згоди, допускається надання згод на виїзд дітей, виданих на строк не більше одного року. Дане згоду дасть Консульського відділу Франції можливість розглянути більш довгострокову візу для дитини, ніж строго на термін поїздки.

    Якщо батьки хочуть, щоб була можливість отримати більш тривалу візу для дитини, вони повинні надати копію нотаріально завіреного дозволу на виїзд дитини, виданого на строк не більше одного року від обох батьків (перехресне згоду: мама — на тата, тато — на маму). Надання згоди на виїзд дітей не гарантує видачу візи на тривалий термін.

    У разі виїзду обох батьків разом з дитиною, дозвіл на виїзд дитини не вимагається. Однак у цьому випадку дитина отримає візу строго по даті поїздки.

    Оригінал згоди на виїзд не треба надавати, необхідна тільки ксерокопія з оригіналу, нотаріально завіряти ксерокопію не треба.

    Варіанти ситуацій, коли необхідно згоду:

    А) Якщо дитина їде у Францію з одним з батьків (дитина їде з мамою, тато залишається в країні / дитина їде з татом, мама залишається в країні — то до комплекту документів на дитину, необхідно додати копію дозволу на виїзд дитини від батька, який не виїжджає.

    Б) Якщо дитина їде у супроводі третьої особи, необхідно згоду від обох батьків із зазначенням паспортних даних супроводжуючої особи.

    Згода від одного з батьків, який не виїжджає не потрібно у випадках:

    — Рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків;

    — Недієздатний батько (необхідно документальне підтвердження);

    — Відсутність одного з батьків (довідка з міліції, свідоцтво про смерть). Довідка з поліції, свідчить про невстановленому місцезнаходження батька повинна бути видана не більше ніж за 3 місяці до подачі документів.

    — довідка з Рагсу (форма 25) про те, що відомості про батька внесені зі слів матері (копія).

    Консульство Франції може викликати туристів на співбесіду і запросити додаткові документи. Неявка на співбесіду без поважних причин загрожує відмовою у видачі візи.

    Документ іноземною мовою в досьє заявника:

    Якщо заявник надає в досьє нотаріально завірений документ з іноземної мови (наприклад, українське свідоцтво про народження+нотаріально завірений переклад, свідоцтво про укладення шлюбу + нотаріально завірений переклад і т.п.), то апостиль до завіреного перекладу не потрібно.

    Віза для відвідування заморських територій Франції

    Щодо в’їзду у французькі заморські території, регіони, департаменти і спільноти (DROM/CTOM), останні постанови від 26.07.2011 і 18.04.2012 передбачають наступне:

    у випадку, якщо у громадян РФ:

    — в закордонному паспорті є діюча короткострокова шенгенська мультивіза, видана Консульством Франції, терміном дії понад 6 місяців;

    — при наявності діючої довгострокової національної візи (тип D, більше 90 днів), виданої Консульством Франції або Консульством будь-якого Шенгенської держави;

    — за наявності чинного дозволу на проживання, виданого Консульством Франції або Консульством будь-якого Шенгенської держави.

    то їм не потрібна спеціальна короткострокова віза для відвідування DROM/CTOM, а саме:

    Nouvelle-Caledonie (et les iles Matthew et Hunter), Wallis et Futuna, Polynesie francaise. les iles Tuamotu (Tahiti) et Gambier, iles du Vent, les iles Sous-le-Vent, les iles Marquises, les iles Australes, Mayotte, Saint-Pierre-et-Miquelon, Saint-Martin, Saint-Barthelemy, Terres Australes. les iles Kerguelen, l’ile d Amsterdam, les iles Crozet et la Terre Adelie, et les iles Eparses (Bassas da India, Europa, les iles Glorieuses, Juan de Nova et Tromelin). Reunion, Guadeloupe, Martinique, Guyane

    За правилами в’їзду у французькі заморські департаменти і території по прибутті в DROM/CTOM у Вас можуть зажадати страховку.

    Для відвідування кожної із Заморських територій оформляється окрема віза — територія дії візи зазначається в коментарях до виданої візи.

    Документи, необхідні для подачі заявки на отримання візи у Французькі Заморські території, ідентичні документів, необхідних для отримання короткотермінової візи у Францію, але в даному випадку необхідно вказувати у згоді на виїзд дитини конкретну заморську територію. І для отримання візи у Французькі Заморські території необхідно надавати страховку з покриттям території WHOLE WORLD!

    Та документи на отримання в’їзної візи для відвідування заморських територій Франції рекомендується подавати як мінімум за 30 днів до дати від’їзду. Строки надання повного комплекту документів ЦО для оформлення візи на Заморські території Франції необхідно дивитися на сайті в розділі «Календар круїзів».

    Генеральне Консульство Франції в Москві приймає документи від наступних регіонів:

    — Центральний район

    — Поволжя

    — Сибір

    — Далекий Схід

    — Південний федеральний округ

    Короткий опис статті: документи для отримання шенгенської візи Отримання шенгенської візи у Францію. Оформіть термінову візу Франції в Москві. Надайте точні дані і документи.

    Джерело: Документи для оформлення візи у Францію для громадян Росії — Наталі Турс

  • Також ви можете прочитати